21.3. Toinen kirjastokierros

Tiistai 21.3.2017

Tämän päivän kierroksella mukana olivat Petra Peltonen (SDP), Raino Koskinen (Vas. Kolmas sektori), Joonas Jormalainen (Vas.). Kirjastoklubin puolesta mukana olivat Kaisa Halonen, Timo Tuovinen ja Jemina Hongell.


Kierroksen vetäjä Juha Manninen kertomassa vastaanotosta ja infrastruktuurista.


Kierroksen vetäjänä toimi Juha Manninen, joka esitteli kirjaston monipuolisuutta ehdokkaille. Kierroksen aikana tutustuimme kaikkiin kirjaston osa-alueisiin ja saimme kattavan kuvauksen kirjaston historiasta.

Kuvassa ehdokkaat tutustumassa kirjaston lasten osastoon.
                                      
Kierros alkoi lasten osastolta Saagasta, jossa meille kerrottiin osaston toiminnasta ja tutustuimme siellä oleviin näyttelyihin. Jatkoimme matkaa nuorten osastolle, jossa keskustelimme muun muassa nuorten aktiivisuudesta kirjaston käyttäjinä. Siitä kierros jatkui yläkertaan tieto-osastolle, jossa meille kerrottiin osastolle hankitusta taiteesta ja siellä pidettävistä tapahtumista.Ehdokkaat tutustuvat näyttelyyn 3D-tulostuksesta.
 Ehdokkaat sillalla, joka yhdistää kirjaston uuden ja vanhan puolen

.

Tämän jälkeen siirryimme tieto-osastolta Uutistorille, jossa tutustuimme 3D-printtaukseen ja laajaan sanomalehtivalikoimaan.

Kierroksen loppuvaiheessa kävimme vielä kirjallisuuden ja taiteen osastolla, sekä viimeisenä musiikkiosastolla.

Petra Peltonen, äänestysnumero 383
Ennen kierrosta haastattelimme SDP:n Petra Peltosta (äänestysnumero 383), jonka ykkösteema on politiikan toimintakulttuurin muuttaminen läpinäkyvämmäksi ja avoimemmaksi. Hän kokee olevansa nuorten koulutettujen ihmisten asialla ja uskoo puolueensa edesauttavan pienten lähiökirjastojen säilymistä ihmisten ulottuvilla.

Petra Peltosen haastattelun löydät täältä.Raino Koskinen, äänestysnumero 43
Kierroksen jälkeen haastattelimme Vasemistoliiton (Kolmas sektori) Raino Koskista (äänestysnumero 43). Hänen teemansa vaaleissa on ihmisten työllistäminen ja kouluttaminen. Yrittäjänä itsekkin, hän haluaa myös turvata pienyrittäjien arkea.

Raino Koskisen haastattelun löydät täältä.
Joonas Jormalainen, äänestysnumero 32

Viimeisenä haastattelimme Vasemistoliiton Joonas Jormalaista (äänestysnumero 32), jonka pääteemana vaaleissa on koulutuksen tasa-arvo, sekä nuorten ja opiskelijoiden koulutuksen lisääminen. Itsekin kirjaston palveluita monipuolisesti käyttävänä hän näkee nykykirjaston koko kansan olohuoneena.

Joonas Jormalaisen haastattelun löydät täältä.

- Jemina ja Kaisa

Kommentit

Suositut tekstit