Yksilöhaastattelu: Veli-Matti SaajalaKirjastokierros-haastattelu 

Ehdokas: Veli-Matti Saajala
Puolue: Vasemmistoliitto
Äänestysnumero: 88


Mikä on pääagendasi tai teemasi kuntavaaleissa? 

Tuo on vaikea kysymys, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Koulutus ja terveydenhuolto ovat tärkeitä asioita. Nykyään ongelmana on se, että lähdetään ratkaisemaan yhtä asiaa ilman että mietitään miten se vaikuttaa kaikkeen muuhun. Juuri vaikka kirjaston tapauksessa ei nähdä tulevaisuutta vaan katsotaan pelkästään lukuja, joista tulevaisuuden suuntaus ei heti välttämättä näy.

Ketkä ovat potentiaalisia äänestäjiäsi?

Mielenterveyskuntoutujat, koska olen Itu Ry:n puheenjohtaja.

Miten näet kirjaston nykytilanteen? 

Tällä hetkellä se vaikuttaa hyvältä. Se mitä tulevaisuudessa tapahtuu, riippuu varmaan paljon vaalituloksesta. Mikäli mennään tämän hetkisen Suomen hallituksen valtasuhteilla, tulee kirjastosta luultavasti maksullinen, mikä ei ole hyvä asia. Tämä aiheuttaa sen, että köyhien mahdollisuus lukemiseen heikentyy, mikä tuskin parantaa taloustilannetta.

Millaiset mahdollisuudet itselläsi ja puolueellasi on ajaa kirjastojen asiaa?

Tämäkin riippuu vaalituloksesta. Jos saamme 34 paikkaa, ovat mahdollisuudet hyvät. Muussa tapauksessa on vaikea sanoa, mitkä mahdollisuudet ovat. Vasemmistoliitto ei kuulu Turku-sopimukseen, joka rajoittaisi aika paljon päätöksentekoa muissa puolueissa.

Millainen merkitys kirjastolla omassa elämässäsi? 

En ole viime aikoina hirveästi lainaillut, mutta tilaisuuksissa olen käynyt, käyttänyt tietokonetta ja sopinut tapaamisia kirjastolle.  Kirjasto on järkevä paikka käydä, koska siellä ei ole heti pakko ostaa mitään.

Lempikirjasi tai -kirjailijasi?

Nimettömät alkoholistit. Suosittelen kaikille, siitä oli suuresti apua itselleni. Kirja auttaa ymmärtämään asioita, koska sen kirjoittanut henkilö, joka on itse kokenut näitä asioita.  

Kommentit

Suositut tekstit