23.3 Neljäs kirjastokierros

Satu Heikkinen, Timo Tuovinen, Julia Takaveräjä, Kaisa Halonen (PKITIS15), Jemi Hongell (PMEDIS16)

Torstaina eli toiseksi viimeisenä kierrospäivänä Julia ja Timo osallistuivat yhdessä kuntavaaliehdokkaiden kanssa Taina Ratian vetämälle kirjastokierrokselle. Tämän päivän kierrokselle saapui SDP:stä Päivi Salminen, Annika Sirén, Eija Raunio sekä Vihreistä Kirsi Melvola-Georgakarakos. Tieto-osaston kiertämisen jälkeen ehdokkaat pääsivät myös näkemään työntekijöiden taukotilaa, missä he ihastelivat Hetkinen-nimistä taidekokonaisuutta. Kierroksen aikana ehdokkaat esittivät paljon kysymyksiä ja kuuntelivat kiinnostuneina Ratiaa.


Kierros alkoi tieto-osastolta, missä Taina Ratia
kertoi Turun pääkirjaston arkkitehtuurista ja
tieto-osaston seinillä olevasta Alkukirjain-teoksesta.


Pieni levähdystauko kaunokirjallisuuden osastolla


   
Annika Sirén, äänestysnumero 408.
Kierroksen päätteeksi oli jäljellä enää ehdokkaiden haastatteleminen Cafe Siriuksessa. Ensimmäiseksi haastattelimme SDP:n Annika Sirénia (äänestysnumero 408). Sirénin pääteemat vaaleissa ovat lapsiperheet ja tasa-arvo. Agenda, josta hän lähtee liikkeelle, on subjektiivisen päivähoidon pysyminen Turussa ja kyseisen palvelun pysyminen maksuttomana.

Annika Sirénin haastattelun löydät täältä.

Eija Raunio, äänestysnumero 393.
Seuraavaksi haastattelimme Eija Rauniota, joka on myös SDP-puolueesta (äänestysnumero 393). Raunio kertoo pääagendansa liittyvän yhteiskunnan heikompiosaisiin, jotka eivät saa omaa ääntään kuuluviin.

Eija Raunion haastattelun löydät täältä.


Päivi Salminen, äänestysnumero 402.


Kolmanneksi oli vuorossa niin ikään SDP:n ehdokas Päivi Salminen (äänestysnumero 402). Lähimpänä Salmisen sydäntä on vähävaraisten ja heikommassa asemassa olevien ihmisten auttaminen ja lähiöiden palvelut.

Päivi Salmisen haastattelun löydät täältä. 

   
Kirsi Melvola-Georgakarakos, äänestysnumero 166.

Päivän päätteeksi haastattelimme Vihreiden ehdokasta Kirsi Melvola-Georgakarakosta (äänestysnumero 166). Kirsin pääteema vaaleissa on kasvava, kehittyvä ja hyvinvoiva Turku. Kirsin mielestä kirjaston nykytilanne Suomessa on melko hyvä.

Kirsi Melvola-Georgakarakoksen haastattelun löydät täältä.

- Julia

Kommentit

Suositut tekstit