Yksilöhaastattelu: Heikki Hölttä

Kirjastokierros-haastattelu

Ehdokas: Heikki Hölttä
Puolue: Vihreät
Äänestysnumero: 135

Pääagenda tai teema kuntavaaleissa? 

Tasa-arvon puolustaminen ja eriarvoisuutta vastaan taisteleminen. Se pitää totta kai sisällään monenlaisia toimenpiteitä, mutta se on sellainen yhdistävä tekijä vaaliteemoilleni. 

Potentiaaliset äänestäjät? 

Sanoisin että potentiaalisia äänestäjiäni ovat kaikki turkulaiset jotka haluavat sellaisen kuntapäättäjän, joka puolustaa kaikkien turkulaisten etuja ja oikeuksia tasa-arvoisesti. Minähän en aja minkään tietyn ihmisryhmän etuja, vaan haluan toimia edustajana kaikille turkulaisille jotka kokevat, että arvoni käyvät yhteen heidän arvojensa kanssa. 

Miten näet kirjaston nykytilanteen? 

Ainakin kun Turun pääkirjastoa katsoo, niin kirjaston nykytilanne on hyvä. Hirvittävän moni nuorikin tuntuu olevan kiinnostunut kirjastosta, ja kirjasto on onnistunut hyvin uudistumaan ajan saatossa. Kirjasto on pystynyt laajentamaan uusille toiminta-alueille, jotka pitävät sen kilpailukykyisenä ja toimivana niin että sinne edelleenkin halutaan tulla. Näin nytkin täällä kirjastossa asiakkaita vauvasta vaariin ja se on juuri se idea mikä mielestäni nykykirjastolla on. Että se palvelee kaikkia kaupunkilaisia ja toimii olohuoneena kaikille, eikä ole väliä esimerkiksi sillä minkä ikäinen on tai mitä sukupuolta edustaa. 

Millaiset mahdollisuudet itselläsi ja puolueellasi on ajaa kirjaston asiaa?
 
 Erittäin hyvät. Oma vaalilupaukseni tai asia jota aion ajaa, on tasa-arvon edistäminen ja eriarvoisuutta vastaan taisteleminen, ja siinä kirjasto on tosi tärkeässä osassa. On tärkeää, että kirjasto on sellainen paikka, jossa on kaikki voivat tulla tasa-arvoisena sisään ja pysyä tasa-arvoisena. Ei ole väliä mikä on ihmisen sosiaalinen asema tai ammatti tai varallisuustilanne. Täällä kaikki ovat samalla viivalla aidosti ja haluan nimenomaan sitä puolustaa ja pitää kirjastot jatkossakin sellaisina. 

Millainen merkitys kirjastolla on omassa elämässä? 

Erittäin suuri. Käyn täällä päivittäin, olen ihan lapsesta saakka käyttänyt kirjastoa hyvin paljon ja luen edelleenkin hyvin paljon romaaneja ja erilaisia tietokirjoja, ja käytän kirjastoa paljon tiedonhakulähteenä opiskelussa ja opettamisessa. Kirjasto on erittäin lämmin paikka ja aioin puolustaa kirjastoja ja olla mukana kehittämässä niitä entistä laadukkaammiksi tulevaisuudessa. 

Lempikirja tai -kirjailija? 

Philip Pullmanin trilogia Universumin tomu, jossa on paljon fantasiaa mutta siinä on myös hyvin paljon filosofista pohdintaa esimerkiksi uskonnosta ja Jumalasta alkaen siitä, että mitä ne periaatteessa voisivat olla. Se oli hyvin jännittävä. Vaikka itse en kuulu kirkkoon ja en tunnusta mitään uskontoa sillä tavalla, niin silti kirjasta löytyy hyvin mielenkiintoista pohdiskelua ja filosofointia yleisesti uskonnosta ja maailmankaikkeudesta ja elämän merkityksestä.

Kommentit

Suositut tekstit