Yksilöhaastattelu: Jere SumellKirjastokierros-haastattelu

Ehdokas: Jere Sumell
Puolue: Vasemmistoliitto
Äänestysnumero: 94


Mikä on pääagendasi tai teemasi kuntavaaleissa? 

Haluaisin, että Turusta tulee monikulttuurinen kunta, jossa jokaisella on turvallista elää sosioekonomiseen taustaan katsomatta. Peruskoulutus ja ylipäätään koulutus olisi kohdillaan ja kulttuuri kukoistaisi.


Ketkä ovat potentiaalisia äänestäjiäsi? 

Uskon että opiskelijapiireistä löytyy jonkin verran äänestäjiä. Myös Turun vähävaraiset ihmiset, varhaiseläkkeellä olevat ja ehkä jotkin laitapuolen kulkijat voisivat olla äänestäjiäni.

Miten näet kirjaston nykytilanteen? 

Vuosimaksujen suhteen uutisointi on mielestäni mennyt huolestuttavaan suuntaan. Kirjaston pitää säilyä turkulaisille jatkossakin maksuttomana ja tarjota laaja-alaisesti kulttuuria kaikille. Maksujen käyttöönottaminen eriarvoistaisi ihmisiä, jolloin kaikilla ei enää olisi varaa käydä kirjastossa. Kirjaston pitää olla yhteinen kulttuurin kehto.

Millaiset mahdollisuudet itselläsi ja puolueellasi on ajaa kirjastojen asiaa? 

Mielestäni Vasemmistoliitolla on äärimmäisen hyvä tilanne ajaa kulttuurin ja kirjaston asiaa. Koska olemme punavihreä puolue, joka ajaa kulttuurin ja pienen ihmisen asiaa, johon kirjastokin liittyy, voin vasemmistoliiton jäsenenä kantaa korteni kekoon.

Millainen merkitys kirjastolla omassa elämässäsi? 

Kirjastolla on tärkeä merkitys elämässäni. Elän takuueläkkeellä ja opiskelen Turun yliopistossa Data-analytiikkaa. Elän köyhyysrajan alapuolella ja kirjastolla on suuri merkitys henkisen ravinnon lähteenä. Lainaan sieltä kirjoja, musiikkia, nuotteja ynnä muuta. Jatkossakin tulen lainaamaan ja kirjaston säilymisellä maksuttomana on minulle suuri merkitys.

Lempikirjasi tai -kirjailijasi? 

Kauko Röyhkän tuotanto, erityisesti elämänkertakirjallisuus.

Kommentit

Suositut tekstit