Yksilöhaastattelu: Raino KoskinenKirjastokierros-haastattelu 

Ehdokas: Raino Koskinen
Puolue: Kolmannen sektorin vasemmisto, Vasemmistoliitto
Äänestysnumero: 43

Mikä on pääagendasi tai teemasi kuntavaaleissa?

Edustan pienyrittäjiä ja koitan huolehtia pitkäaikaistyöttömien todellisesta työllistämisestä. Ihmisten työllistämisestä on tehty jo asennevammakysymys. Kun nuoria ihmisiä lähdetään työntämään ammattikouluihin, tai kun pitkäaikaistyöttömiä lähdetään uudelleenkouluttamaan, pitäisi heillä olla yritys mukana siinä kahden vuoden koulutuksessa, ettei tulisi turhia koulutusjaksoja joilla saadaan työttömyyslukuja kaunisteltua. He valmistuisivat harjoittelun yhteydessä työnantajalle töihin ja näin tulisivat katteet kotiin jokaiselle.

Ketkä ovat potentiaalisia äänestäjiäsi? 

Tiedän että on paljon pienyrittäjiä. Sitten on ylivelkaantuneita, joita autan. Heillä perintä on päässyt karkaamaan käsistä. Tähän ihmiset ovat kasvaneet, tottuneet ja tosi surullisten perusteitten avulla taistelevat luottotiedoistaan. Sitten kun ne ovat menneet ovat ne täysin kohtuuttomia. Velan pääoma ei pääse lyhentymään, vaan perintäyhtiöt ovat rohmunneet kaiken. Tätä varten meillä on Velallisten tuki Ry, joka taistelee näitten puolesta. Siellä on jo yli 10 000 ihmistä meidän riveissä.

Miten näet kirjaston nykytilanteen? 

Näen sen erittäin hyvänä. En löydä tästä talosta (pääkirjastosta) mitään puutteita. Olen maailmalla katsonut ja Turun kirjasto kilpailee edukseen sijainnillaan, olemuksellaan ja kaikella mahdollisella. En näkisi mitään mitä voisi enempää parantaa.

Millaiset mahdollisuudet itselläsi ja puolueellasi on ajaa kirjastojen asiaa?

Hyvin vahvat. Meidän puolueen jäsenet ovat potentiaalisia kirjaston käyttäjiä ja kirjasto on monelle sydäntä lähellä. On paljon opiskelijoita ja tiedonjanoisia ihmisiä.

Millainen merkitys kirjastolla omassa elämässäsi?  

Kirjasto on ollut erittäin merkittävä. Käytän paljon vapaa-aikaani siellä, ja yhdistän samalla liikunnan ja sivistyskulttuurin. Käytän kirjaston palveluita viikoittain.

Lempikirjasi tai -kirjailijasi? 

Olen sen verran kulttuurillisesti moniruokainen, etten pysty nimeämään yhtä ainutta suosikkia.

Kommentit

Suositut tekstit