24.3. Viides kirjastokierros

Perjantai 24.3.2017

Päivän kierroksella olivat mukana Liisa Fredriksson (Keskusta), Mona Nylund (Vihreät) ja kierroksen vetäjänä toimi Tarja Rajala. Haastattelijoina toimivat Satu Heikkinen ja Kaisa Halonen (PKITIS15) ja Jemina Hongell (PMEDIS 16). Kierros oli monipuolinen ja hedelmällisiä keskusteluita syntyi niin paljon, ettei kierrokseen varattu tunti tahtonut riittää.
 

Ehdokkaat tutustumassa e-kirjojen itsepalvelukirjastojen maailmaan.
Kierroksen vetäjät kertoivat kirjaston toiminnasta omasta näkökulmastaan ja keskustelut syntyivät ehdokkaiden mielenkiinnon pohjalta, tehden jokaisesta kierroksesta yksilöllisen ja monipuolisen.

Tarja Rajala antoi kierroksella kattavan tietopaketin muun muassa e-kirjojen lainaamisesta ja omatoimikirjastojen toiminnasta.


Kierroksen vetäjä Tarja Rajala.Kirjaston kurssitarjonnan tutkintaa.
Tutustuimme myös kirjaston tarjoamaan laajaan kurssi- ja työpajatoimintaan eri ikäisille ihmisille. Tarjolla on esimerkiksi ikäihmisille tarkoitettuja tukikursseja elektronisten laitteiden ja sosiaalisen median käyttöön.Nuortenosaston laaja tarjonta tai hymyn huulille.
Nuortenosaston monipuolinen tarjonta vetää päivittäin suuren joukon nuorisoa kirjaston tiloihin. Kirjaston tiloissa on mahdollisuus lukemiseen, kotitehtävien tekemiseen, yleiseen hengailuun ystävien kesken ja jopa videopelien pelaamiseen.


Kierroksen päätteeksi tutustuimme musiikkiosastoon, jossa on mahdollisuus vuokrata esimerkiksi soittohuone, mikäli kotona ei ole mahdollisuutta soittoharrastuksen harjoittamiseen. Lisäksi tiloista löytyy muun muassa digitointihuone, jossa pystyy digitalisoimaan vanhat filmit ja kasetit.Liisa Fredriksson, äänestysnumero 493
Ensin haastattelimme Keskustan Liisa Fredrikssonia (äänestysnumero 493), jonka kolme pääteemaa olivat terveyden edistäminen, ympäristön vaaliminen ja kulttuurin kukoistaminen. Aktiivisesti eri yhdistyksissä toimiva Liisa näkee kirjaston nykytilanteen hyvänä ja valoisena.

Liisa Fredrikssonin haastattelun löydät täältä.
 
Mona Nylund, äänestysnymero 177
Lopuksi haastattelimme Vihreiden Mona Nylundia (äänestysnumero 177). Eläkeläisenä itsekin hän haluaa turvata hyvän hoidon ikääntyville ihmisille. Lisäksi hän haluaa tasa-arvoisen koulutuksen ja monipuolisen kulttuuritarjonnan kaikille. Kirjasto on kuulunut läheisesti Monan elämään koko hänen ikänsä ajan ja siksi hän haluaakin turvata kirjastopalveluiden säilymisen tulevaisuudessakin.

Mona Nylundin haastattelun löydät täältä.
- Jemina ja Kaisa

Kommentit

Suositut tekstit