22.3 Kolmas kirjastokierros

Satu Heikkinen, Timo Tuovinen, Julia Takaveräjä, Kaisa Halonen (PKITIS15), Jemina Hongell (PMEDIS16)

Keskiviikkona oli Julian ja Sadun vuoro osallistua yhdessä kuntavaaliehdokkaiden kanssa seutupalvelupäällikkö Ulla-Maija Maunun vetämälle kirjastokierrokselle. Päivän kierrokselle oli ilmoittautunut neljä ehdokasta, joista kolme saapui paikalle: SDP:stä Mari Lahti, Suomen Keskustasta Tuomo Pelander ja Vihreistä Heikki Hölttä.
Ulla-Maija kertomassa ehdokkaille hieman pääkirjaston palveluista.

Kierros alkoi siirtymällä Uutistorille, missä Ulla-Maija esitteli 3D-tulostimen. Ehdokkaat kyselivät kyseisen laitteen toiminnasta paljon ja olivat hyvin kiinnostuneista siitä. Heistä 3D-laitteen käyttöpalvelu on mielenkiintoinen lisä kirjaston tarjoamiin palveluihin. Palvelu on myös tietysti maksuton. Kiersimme rauhassa jokaisen kirjaston osaston ja ehdokkaat kyselivät kiinnostuneina paljon kysymyksiä.


Ehdokkaat ihastelemassa uutistorilla olevaa Vestigia-teosta

Ehdokkaat pääsivät myös "kulissien taakse" näkemään, minkälainen laite
lajittelee palautettua aineistoa.
Tuomo Pelander, äänestysnumero 532.
Kierroksen päätyttyä siirryimme Satun kanssa haastattelemaan ehdokkaita Cafe Siriukseen. Ensimmäiseksi haastattelimme Tuomo Pelanderia (äänestysnumero 532), joka kuuluu Suomen Keskusta-puolueeseen. Hänen pääteemansa on auttaa syrjäytyneitä ihmisiä. Hänestä kirjasto on pärjännyt hyvin kaikenlaisista supistuksista huolimatta sen muuntautumiskyvyn vuoksi.

Tuomo Pelanderin haastattelun löydät täältä.



 








Heikki Hölttä, äänestysnumero 135.
Seuraavaksi haastattelimme Vihreiden edustajaa Heikki Hölttää (äänestysnumero 135). Höltälle tärkeää ovat tasa-arvon puolustaminen ja eriarvoisuutta vastaan taisteleminen. Hölttä näkee kirjastojen tilanteen melko hyvänä, varsinkin kun puhutaan Turun pääkirjastosta. Höltän mukaan myös nuoret ovat kiinnostuneita kirjastosta ja kirjasto on onnistunut ajan saatossa uudistumaan hyvin.

Heikki Höltän haastattelun löydät täältä.














Mari Lahti, äänestysnumero 358.


Kierrospäivä päätettiin haastattelemalla lopuksi SDP-puolueen Mari Lahtea (äänestysnumero 358). Lahden teemana vaaleissa on arkiterveys, eli hän toivoo että tulevaisuuden Turussa panostettaisiin ennaltaehkäiseviin ja terveyttä edistäviin palveluihin. Hän muistuttaa, että isoja muutoksia on tulossa ja niiden myötä terveyden edistäminen kunnassa tulee lisääntymään esimerkiksi koulutus-, sivistys- ja vapaa-ajantoimialalla.

Mari Lahden haastattelun löydät täältä.












- Julia


Kommentit

Suositut tekstit