Kirjastopäivät Jyväskylässä Vol. 2


Kirjastopäiviä vietettiin Jyväskylässä 7.-9.6.  Tässä blogikirjoituksessa kuulumisia torstaipäivästä.

Tapahtumapaikkana toimi Jyväskylän Paviljonki

Torstaina osallistuin Fiktioryhmän ja KOLA-ryhmän ammattitapaamiseen, jossa Tampereen kaupunginkirjastosta Sari Rautiainen ja Marjut Laurila kertoivat työstään Tule muistojen aikaan -kirjastotuokioiden parissa. Lisäksi Sini Turunen Kallion kirjastosta kertoi siitä, miten lukuvalmennus käytännössä toimii. Kummassakin puheenvuorossa tuli ilmi rautainen ammattitaito ja oli mielenkiintoista kuulla siitä, miten hakeutuvaa kirjastotyötä tehdään eri paikoissa ja eri tavoin.

Kahvitauolla osallistuin taidehetkeen Katja Kontturin opastuksella


Seuraavaksi osallistuin Hankekimaraan, jossa esiteltiin hankkeita lukukoiratoiminnan suosituksista, muuttuvasta äänimaisemasta ja yläkoululaisten pelinkehittelystä. Hankkeiden kirjo oli hyvin moninainen ja sain taas monta uutta näkökulmaa kirjastotyöhön ja myös hanketoimintaan ylipäänsä. 

Nina Petander Raision kaupunginkirjastosta

Elisa Harjunpää Mikkelin kaupunginkirjastosta

Viimeiseksi kiirehdin vielä kuulemaan Jyväskylän kaupunginkirjaston palvelupäällikön Hanna Martikaisen esitelmää Collection hQ -työkalusta, jota käytetään tasaamaan kelluvaa kokoelmaa ja jota voidaan hyödyntää myös aineistonvalinnassa. Tämä kiinnosti minua erityisesti, sillä olen tekemässä opinnäytetyötä kelluvaan kokoelmaan liittyen.

Hanna Martikainen kertoi kokemuksia Collection hQ:sta


Kirjastopäivien parasta antia oli ehdottomasti se, että sain kuulla kirjastoammattilaisten kertovan työstään. Siitä sain varmuutta myös omalle kirjastoammattilaisen identiteetilleni. Suosittelen jokaiselle kiti-opiskelijalle käyntiä Kirjastopäivillä, se on hyvä ikkuna kirjastoammatilliseen kenttään ja samalla saa uusia näkökulmia koko kirjastoalaa ajatellen. Seuraavat kirjastopäivät ovat Helsingissä 2019, toivottavasti nähdään siellä!

Missale Aboense - ensimmäinen Suomea varten painettu kirja
 Kukka PKITIS15

Kommentit

Suositut tekstit