Maagista menoa

Kansainvälistä Harry Potter -päivää vietettiin 2.2. Tällöin Turun pääkirjastossa järjestettiin iso tapahtuma kyseisen teeman ympärille. Osallistuin itse tapahtumaan työntekijänä ja olin myös jonkin verran mukana järjestämässä päivää etukäteen, mutta päämissioni oli järjestää vastaava, mutta pienimuotoisempi tapahtuma Ilpoisten kirjastossa. 


Rauhallisessa "fanikolossa" sai piirtää, kirjoittaa ja tehdä sanasokkeloita.

Ilpoisten tapahtuman suunnitteluun oli noin kuukausi aikaa. Päävastuussa tapatumasta olin minä, mutta minulla oli loistava oikea käsi ja muitakin apureita. Päätimme kutsua tapahtumaan Ilpoisten koulun 5.–6. luokan oppilaat. Opettajat ottivat kutsut ilomielin vastaan ja tällainen malli sopikin oikein hyvin Ilpoisiin. Jokaiselle neljälle luokalle varattiin 45 minuutin vierailu, tiedossa oli siis kokonainen työpäivä Potter-maailmassa.

Paljon hienoja ideoita ja rekvisiittaa saimme pääkirjastolta, mutta jonkin verran tein myös itse. Osallistumalla pääkirjaston tapahtumaan ”jokapaikanhöylänä”, pystyin ammentaa ideoita omaan tapahtumaamme. Parhaat ideat, rekvisiitat ja muut tarvikkeet pakkasin tietenkin heti pääkirjaston tapahtuman päätyttyä Ilpoisiin.
Kaikkea ei kuitenkaan saatu valmiina pääkirjastolta. Halusin tehdä itse mm. tietovisat ja räyhääjän, mistä tietovisan oikeat vastaukset pystyi halutessaan käydä tarkistamassa - kunhan ensin löysi sen!


Kirjanmerkkien askartelussa vierähti tovi jos toinenkin.

Tapatuma oli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut. Niin kirjaston väki kuin opettajat ja oppilaatkin tuntuivat tyytyväisiltä. Alussa katsottiin yhdessä lyhyt video, minkä jälkeen oppilaat saivat vapaasti kierrellä muilla pisteillä. Tarjolla oli tietovisa, kirjanmerkkiaskartelu, tupatesti tabletilla, pinssin tekeminen ja faniseinä. Näiden lisäksi tilat ja työntekijät oli tietenkin koristeltu teeman mukaisesti ja aineistoa oli nostettu esille. Puuhaa oli juuri sopivasti 45 minuutiksi.

Kuten arvata saattaa, valmisteluihin kului paljon aikaa. Sähköpostittelin, kokoustin, pyörittelin ideoita ja ajatuksia työkavereiden kanssa ja askartelin vaikka ja mitä lukemattomia tunteja. Tapahtumien jälkeen piti huolehtia myös jälkitöistä, kuten siivoamisesta ja palkintojen arpomisesta.Mielestäni kirjaston kannattaa panostaa tapahtumien tuottamiseen, sillä ne tuovat kirjastolle asiakkaita. Etenkin pääkirjaston Harry Potter -tapahtumat ovat olleet ihan valtavan suosittuja! Ilpoisissa sen sijaan luokkien kutsuminen tapahtumaan toimi erittäin hyvin. Näin mm. kehitetään yhteistyötä ja innostetaan lapsia. Todistetusti päivän aikana ainakin yksi lapsi koki Potter-herätyksen. Hänen lisäkseen monella muullakin vaikutti olevan kivaa. Tavoite saavutettu.

Murjottava Myrtti kiittää ja kuittaa.

Heidi L.
NKITIS14

Kommentit

Suositut tekstit