Challenge Turku goes Green

Osallistuin Challenge Turku goes Green -innovaatioleirille 6.-7.10. Tänä vuonna teemana oli ilmastonmuutos, johon liittyvää haastetta lähdimme selvittämään pienryhmissä. Leirin osallistujat tulivat eri maista, koulutusohjelmista ja taustoista, jonka ansiosta pääsimme tarkastelemaan ongelmaa eri näkökulmista.

Ensin Markku Oksman kertoi meille yrityksestään, jonka jälkeen saimme haasteen. Haasteena oli ideoida uusi käyttäjäryhmä tai käyttötarkoitus KleenU-pesupyyhkeille. Saimme esittää joitakin kysymyksiä, jonka jälkeen jakaannuimme ryhmiin.

Markku Oksman kertoo KleenU:sta

Minun ryhmässäni oli kaksi tyttöä Espanjasta, yksi tyttö Puolasta, yksi mies Suomesta ja tuutor Saksasta. Kaikki tulivat eri koulutusohjemista, joten pystyimme todella hyvin toteuttamaan monialaista yhteistyötä. Pohdimme ensin ongelmaa yleisellä tasolla, ja kirjoitimme jokainen yksin post-it-lapuille vaan kaikkea mitä aiheesta tuli mieleen. Sitten lähdimme kokoamaan ideoita yhteen, ja tätä kautta etsimään ratkaisua haasteeseen.

Meidän tiimi, Ladies and the tramp (Itziar, Alexandra, Satu, Arantzazu, Daniela ja Mikael)

 Illalla meidän piti esittää ideamme ensimmäistä kertaa muille ryhmille, jonka jälkeen saimme palautetta, jonka mukaan pystyimme vielä muokkaamaan ideaa ja lisäämään esitykseen puutuvia asioita yms. Tämän esityksen jälkeen kävi erittäin selväksi, että esityksen tulee olla kunnollinen myyntipuhe, eli pitch, eikä vaan perinteinen esitelmä. Saimme esityksemme melko hyvin kasaan noin puolilta öin, ja päätimme viimeistellä sen aamulla. Ehkä olisimme voineet käyttää enemmän aikaa esityksen läpikäyntiin, jotta se olisi ollut ihan virheetön, ja olisimme voineet voittaa. Mutta voittajatiimin idea oli hyvä, ja esitys aivan täydellinen, joten eiköhän voitto mennyt oikeaan osoitteeseen.

Tuomaristo

Voittajatiimi

Mielestäni leiri oli erittäin haastava, mutta aivan mahtava kokemus! Pääsi tutustumaan ihmisiin eri kulttuureista ja taustoista, näkemään heidän työskentelytapoja ja jakamaan ajatuksia ja ideoita. Kirjastoalalla tarvitaan tietotaitoa monista eri asiosta, joten kaikenlaisesta oppimisesta on hyötyä jatkoa ajatellen. Lisäksi projektityöskentely on projektityöskentelyä, aivan sama millä alalla toimitaan. Leirillä puhuttiin vain englantia, mikä on myöskin erittäin positiivinen asia, ja lisää luottamusta omaan kielitaitoon. Ehkä tärkeimmät opit leiriltä olivat ryhmätyötaidot, joita tarvitaan jokaisessa työpaikassa, ja esiintymistaidot, etenkin myyntipuheen pitäminen, joka myöskin on tärkeä osa myös kirjastoammattilaisen työssä. Kaiken kaikkiaan olen siis erittäin tyytyväinen, että lähdin mukaan tälle leirille, ja uskon että tästä on jatkossa hyötyä myös tilanteissa joita en vielä pysty edes kuvittelemaan!

- Satu Heikkinen, PKITIS15

Kiitos kivasta leiristä!

Kommentit

  1. Kiitos Satu hyvästä kirjoituksesta ja osallistumisesta! Hienoa, kun olit mukana!!/Riikka

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit